Auto servis Žeravica

Kompanija Robert Bosch GmbH je aktivni učesnik u razvoju automobilske industrije, najveći je svetski dobavljač delova za automobile i ima poslovne odnose sa skoro svim fabrikama automobila u svetu. Zbog toga svi auto servisi koji pripadaju razgranatoj mreži Bosch Car Service ovlaštenih servisa koriste najnoviju tehnologiju i poštuju visoke standarde Bosch kvaliteta.

Auto servis Žeravica

U okviru Bosch Diesel Centra Žeravica posluje i ovlašteni Bosch auto servis – servis za dijagnostiku i popravku sistema za ubrizgavanje kod putničkih vozila. Pored popravke sistema za ubrizgavanje goriva, kod nas možete uraditi i “mali” i “veliki” servis Vašeg automobila.

servis automobila

Današnji automobili visoke klase imaju ugrađene elektronske sisteme koji prate rad vozila i signaliziraju eventualne neispravnosti nekog modula (motor, abs, climatronic itd.) ili nekog od sistema u vozilu. Svaki modul ima sopstvenu memoriju u kojoj se čuvaju podaci o svim greškama ili kvarovima koji su nastali u toku vožnje. Auto servis Žeravica je opremljen najsavremenijom opremom i svim potrebnim alatima za kompjutersku dijagnostiku i efikasnu popravku putničkih vozila.

Auto dijagnostika i servis vozila

Kompjuterska dijagnostika

Auto servis Žeravica vrši popravku automobila svih proizvođača koristeći najsavremeniju dijagnostičku opremu marke Bosch. Uz pomoć kompjuterske dijagnostike pristupamo podacima iz memorije elektronskog sistema vozila, očitavamo zapise i zatim vršimo testiranja pri kojima beležimo parametre tokom rada motora. Nakon toga obavljamo neophodne adaptacije (resetovanja, kodiranja, flešovanja) i podešavanja.

Ispitna staza

U radionici u kojoj je ispitna staza kontrolišemo geometriju vozila i kočnice. Prelaskom vozila preko merne ploče aktivira se uređaj koji meri paralelnost točkova. U produžetku se vozilo navede na vibrirajuće ploče gde se meri težina oslanjanja točkova na put a takođe kontroliše i rad amortizera kao i zazor na trapu vozila. Dalje se nalaze valjci za kontrolu kočnica i merenje ovalnosti diskova. Na kraju podešavamo farove i time završavamo protokol o ispitivanju. U radionici imamo specijalnu dizalicu i laserski uređaj za podešavanje geometrije vozila.

Dino test

Ovim ispitivanjem vozila moguće je simulirati vožnju na auto putu. Možemo maksimalno opteretiti vozilo, simulirati vožnju maksimalnom brzinom i na taj način kao rezultat dobiti dijagram o ponašanju vozila pri zadatim uslovima. Pri tome se tačnost tahografa (kilometraže), snaga motora u KW i obrtni momenat motora precizno izmere i uz odgovarajući protokol čuvaju u bazi podataka za Vaše vozilo. Testovima možemo lako utvrditi da li je neko vozilo prepravljano (“čipovano”) i u kolikoj meri.

Kompanija Robert Bosch GmbH je aktivni učesnik u razvoju automobilske industrije, najveći je svetski dobavljač delova za automobile i ima poslovne odnose sa skoro svim fabrikama automobila u svetu. Zbog toga svaki Bosch auto servis može biti alternativa za odlazak u ovlašteni auto servis nekog proizvođača vozila jer pruža kompetenciju za sve marke vozila.
Kada izaberete neki iz mreže autorizovanih Bosch servisa za popravku ili servis Vašeg vozila, kombinacija visokokvalitetnih delova i kvalifikovanog osoblja sa Bosch dijagnostičkom opremom i tehničkom podrškom, rezultovaće brzom i efikasnom uslugom.