dizel pumpe

Dizel pumpe

Pumpa za ubrizgavanje je uređaj koji upumpava gorivo u cilindre dizel motora. Tradicionalno, pumpa se pokreće direktno iz radilice zupčanicima, lancima ili zupčastim remenom.
dizne injektori brizgaljke

Dizne (injektori, brizgaljke)

Uloga dizne (brizgaljke) je da dizel gorivo pri ubrizgavanju u cilindar motora rasprši u obliku finog mlaza (u vidu magle). Dizne su potrošni delovi i njihovo ispitivanje i pravovremena zamena višestruko se isplati. Kvalitetne i ispravne dizne obezbeđuju punu snagu motora uz manju potrošnju goriva.

Pumpa-dizne

Postoje dva osnovna načina ubrizgavanja goriva. Prvi je pumpa-dizna kao jedna celina gde pumpa ostvari pritisak i kroz diznu rasprši gorivo u cilindar. Drugi je pumpa-vod-dizna, gde pumpa ostvari pritisak, sprovede gorivo kroz vod do dizne i ubrizga u cilindar motora.
common rail sistem

Common Rail Sistem

Common rail se prepoznaje po zajedničkom debelom vodu iz kojeg vode tanke cevi do cilindara motora. Common rail sistem se koristi isključivo uz turbo-kompresor. Umesto pumpe goriva s razvodnikom, ugrađuje se pumpa visokog pritiska koja kontinuirano sabija gorivo u zajednički vod.
turbo kompresor

Turbo-kompresori (turbo-punjači)

Turbo punjači kompresuju (smanjuju zapreminu) vazduha koji ulazi u motor. Prednost smanjivanja zapremine vazduha koji ulazi u motor kroz usisnu granu je ta da dozvoljava motoru da ima više vazduha u cilindru a samim tim više goriva treba da bi se napravila odgovarajuća smeša.